Suomalaiset – tuo pohjoinen kansa, joka puhuu vähän mutta tarkoittaa paljon.

Suomalainen jännittää, jos joutuu aamuisin naapurin kanssa samaan hissiin. Suomalainen keittää sysimustaa kahvia, oli sitten aamu, päivä, ilta tai yö. Suomalainen haluaa istua bussissa ikkunapaikalla ilman, että kukaan istuu viereen. Suomalainen pitää puhetta kuin tönkkösuolattu silakka. Suomalainen kehuu itseään olemalla tuppisuuna. Suomalaisen small talkiin riittää vain yksi sana: Noniin. Mutta saunassa suomalainen rentoutuu ja saattaa jopa yltyä kehumaan löylyjä.

Mutta.

Me Kirjakaarella olemme tottuneet puhumaan asioista rehellisesti ja rohkeasti. Emme ujostele, vaan iskemme saman tien asiaan. Henkilökohtainen ja avoin lähestymistapa on meille kunnia-asia. Istumme mieluusti asiakkaan kanssa vaikka saunan lauteille ja sihautamme olusen, jos sille päälle satumme. Puhumme riittävästi mutta asiaa. Meillä mikään ei ole liian vakavaa, ja huumori tunnetusti pelastaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Kun Koistisen Kimmo nuorena miehenä perusti Kirjakaaren vuonna 2007, oli yrittäjän saappaissa vielä kasvunvaraa. Hyväntuulisena myyntimiehenä Kimmo on kuitenkin ehtinyt vaihtaa saappaat jo monta kertaa uusiin. Asiakkaat ovat meille kaikki kaikessa, ja heidän kanssaan Kimmo on juonut kupposen jos toisenkin milloin Lapin perukoilla, milloin pääkaupungin vilskeessä. Kimmon esimerkin mukaisesti asiakaslähtöinen myyntityö on ollut Kirjakaaren vahvuus heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Jo kodinkoneliikettä Jyväskylän keskustassa pyörittänyt Mikko-isä oli leppoisa mutta tehokas myyjä henkeen ja vereen. Ei ole siis omena kauas puusta pudonnut.

Reilun vuosikymmenen matka on muokannut meistä erikoiskirjojen kustantamon, joka kulkee määrätietoisena omaa latuaan. Olemme erikoistuneet viestimään maailmalle suomalaisesta osaamisesta ja tekemään töitä suomalaisten organisaatioiden menestystarinoiden parissa. Vuosien varrella julkaisumäärämme ovat kasvaneet kohisten. Teemme kiihtyvällä tahdilla toinen toistaan vaikuttavampia, erityisesti maakuvaviestintää tukevia, teoksia.

Painettu kirja on säilyttänyt suosionsa, vaikka maailma ympärillä on muuttunut.

Olemme pysyneet mukana muutosten tuulissa, sillä olemme tehneet töitä sisulla ja opetelleet asioita kantapään kautta. Emme ole ujostelleet kysyä vinkkejä asiantuntijoilta, vaan olemme verkostoituneet rohkeasti. Ajatus siitä, että työ tekijäänsä opettaa, on kantanut hedelmää aina tähän päivään saakka ja kantaa vastaisuudessakin.

Vaikka tulevaisuutta ei voi ennustaa, jokaisella yrityksellä on aina tarina.

Digitalisaation luomat uudet mediat ja jatkuvasti kehittyvät jakelukanavat ovat auttaneet meitä pitämään yllä ennakkoluulottoman kokeilun kulttuuria.

Loputtomiin mahdollisuuksiin tartumme aina innolla, ja yrityksille ja muille organisaatioille suuntautuvasta tarinankerronnasta on syntynyt uusi polku, jota tallaamme Kirjakaarella määrätietoisesti. Positiivisen asenteen johdolla keskitymme tekemään laatua pilke silmäkulmassa.

Koska tarinoilla on todellista tehoa yritysviestinnässä, Kirjakaaren rinnalle perustettiin syksyllä 2017 viestintätoimisto Brandia. Ainutlaatuiset yritystarinat ovatkin jo vieneet meidät seikkailuille ympäri Suomen. Jatkossakin viemme suomalaisia menestystarinoita aina kansainvälisille markkinoille saakka.

Tulevaisuus näyttää, minne tiemme vie. Pidämme kuitenkin suksenpohjat liukkaina ja haemme vahvaa kasvua. Uskommekin myötätuuleen – ainakin jos se organisaatioiden menestystarinoista on kiinni, sillä maailma on niitä pullollaan. Tarinoiden voimaan luotamme nyt ja tulevaisuudessa.

Kirjakaari – luonteestaan huolimatta suomalainen.