Paraskaan tarina ei menesty pöytälaatikossa

Kirjakaari ja viestintätoimisto Brandia ovat tänään mukana työpajassa, jossa pohditaan tarinallistamista osana brändityötä. Tarina ja tarinallinen viestintä ovat olleet maailmalla suosittuja jo pitkään, ja vihdoin aihepiiri alkaa näkyä myös Suomessa yhteisö- ja yrityskentällä. Meillä aiheiden parissa on painittu jo vuosia, mutta mikä on ydinviesti, jonka toivon kaikkien työpajaan osallistuvien tämän päivän jälkeen muistavan?

Maailma on tarinoita pullollaan, mutta mikä erottaa hyvät huonoista? Sanoisin, että menestymisen kannalta oleellisinta on, että tarinaa kerrotaan. Älä siis ajattele, että tarinasi on valmis, kun se on koottu, kirjoitettu tai painettu kansien väliin. EI! Silloin ollaan vasta lähtöruudussa. Usko tarinaasi ja pidä huoli, että se kuullaan. Tiedota, someta, jaa, bloggaa. Soittele ja vaikka laulele. Hyvä tarina ei käytössä kulu!

Nokian jalkineet ja Hai-saappaat ovat julistaneet perjantain 11.10. kansalliseksi saapaspäiväksi ja keräävät sen kunniaksi saappaisiin liittyviä tarinoita some-kanavissaan. Minulla sattuu olemaan takataskussani yksi saapastarina, johon saattaa liittyä eräs Hanna (nimi muutettu), joka toivoi mieheltään Kimmolta (nimi muutettu) syntymäpäivälahjaksi kumisaappaita. Toiveissa oli pinkit Hai-saappaat, lahjasta paljastui vuorilliset emännän talvisaappaat. Hyvät varmasti nekin, mutta soppahan tästä syntyi. Mutta se onkin jo toinen tarina, jonka löydät halutessasi Hai-saappaiden kilpailuteksteistä. Aion voittaa!  Haastan sinut kisaan. Kisa löytyy täältä.