Mikä siinä työssä kestää?

Yritysmaailmassa törmätään usein tilanteeseen, jossa asiakas toivoisi työn valmistuvan nopeammin, kuin tarjouksessa on määritelty. Joskus päädytään jopa siihen, että työ tehdään itse. Kuulostaako tutulta?

Usko tai älä, meillekin on käynyt näin. Tätä pohtiessamme löysimme hauskan videon siitä, kuinka projektiin varattu aika vaikuttaa työn laatuun:

Tästä herääkin pari kysymystä. Miksi kukaan toteuttaisi projektia kiireellä ja hutaisten, sillä työhän on organisaation paras referenssi? Toisaalta, miksi kukaan haluaisi ostaa työtä joka on tehty hieman sinne päin?

Yritys- ja urheilumaailmaa vertaillaan tänäpäivänä paljon keskenään, joten otetaanpa esimerkki sieltä. Ajatellaan vaikkapa maratonin juoksua. Tämänhetkinen maailmanennätysaika on 2.02.57, kun taas hyväkuntoisten harrastelijoiden aika vaihtelee n. 2,5 tunnista ylöspäin. Jos taas huonompikuntoinen, ruoasta nauttiva toimistotyöläinen lähtisi kokeilemaan maratonin juoksua, voi olla ettei maaliviiva koskaan tulisi vastaan. Ja jos tulisikin, voisi lopputuloksena olla kovin rikkinäinen toimistotyöläinen.

 

 

Tämän pohjalta voidaankin todeta, että harjoittelu tekee mestarin ja tämä sääntö pätee myös työelämässä. Kun pohdit eri vaihtoehtojen välillä muistathan, että jokainen on ammattilainen omalla kentällään.