Kyllähän minä voin tämän itsekin tehdä

Tottahan toki, jokainen voi tehdä itse esimerkiksi tapahtumajulisteen, uudet verkkosivut tai kirjoittaa vaikkapa yritystarinan. Mutta oletko koskaan pohtinut, mikä on itse tehdyn työn vs. tilatun työn hintalaatusuhde?

Otetaanpa esimerkki. Suunnittelet taloprojektia. Sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta rakentamisesta, mutta olet katsonut paljon rakennusohjelmia, ystäväsi on tapetoinut seiniä ja serkkusi on käynyt nuorena poikana sähköalan ammattikoulutuksen. Kyllähän sitä voi aina googlettaa, kuinka talo rakennetaan. Youtube on täynnä tutoriaaleja. Rahaakin säästyy. Tosi on. Näillä eväillä lähdette rakennushommiin.

Kuten jokaisessa projektissa, on talonrakennuksessakin omat huomioitavat asiat, kuten paloturvallisuus, lupa-asiat, kanavamäärittely, rakennusoikeudet, piirustukset, ilmanvaihto ja tässä vain muutamia seikkoja. Yksikin väärin asennettu putki, sähköjohto tai huonot tikkaat voivat lisätä kuluja huomattavasti tai koitua jopa kohtalokkaaksi.

Noniin, suomalaisia kun ollaan niin mitään ei myönnetä. Ei mennyt rahat hukkaan, ei vaan huvittanut enää itse tehdä, annetaan poikien painaa raskaat hommat. Minä katson jalkapallon MM-kisoja ja syön ruisleipää.