Akateeminen advisor

Monessa maailmanluokan joukkueessa seikkailee pelaajavahvistuksia oman ydintiimin rinnalla. Kirjakaaren kokoonpanossa minä toimin lainapelaajan roolissa: pelaan pelikohtaisella sopimuksella varsinaisesta joukkueestani Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitokselta. Yhteistyössä olemme saaneet vietyä monta hienoa projektia maaliin.

Tehtäväni Kirjakaaren joukkueessa liittyy omaan koulutukseeni historian alalla. Advisorynä kuiskuttelen omat näkemykseni joukkueen taktiikkasta ja strategiasta etenkin silloin, kun kyse on history marketingista tai menneisyyden salojen tarkastelusta ja niiden tuomisesta nykypäivään. Kriittisenä tarinantuntijana havaitsen hyvän tarinan eväät jo kaukaa kentän laidalta.

Puolustavan keskikenttäpelaajan roolissa häärin kentällä molemmissa päissä. Terrierimäisesti murran menneisyyden salat kuin vastustajan nilkat ja tarjoan muruset sekä toimittajien että myyjien käyttöön. Parhaimmillaan lopputuloksena on Urheiluruudussa näytettäviä maaleja, kun menneisyydestä kumpuavat merkitykset on kiedottu nykypäivää ja tulevaisuutta palvelevaan muotoon.