Vikkeläjalkainen kielipoliisi toimittajan vaatteissa

Parhaimmat tarinat pelipäiviltä ovat niitä, jotka painuvat mieleen ja pulpahtavat pintaan vielä seuraavankin liigakauden mittelöissä. Vaikka jokaisen henkilökohtainen pelaajaura on täynnä suuria seikkailuja ja unohtumattomia hetkiä, on tarinoita jännittävää päästä toteuttamaan myös jokapäiväisessä työssä toimittajan pelipaita päällä.

Arkiaamuisin poljen treeneihin fillarilla – satoi tai paistoi. Harjoituspäivät kuluvat joko luovana pelinrakentajana keskikentän laidalla tai tarkkoja tähtäyksiä jakelevana kielipoliisina. Tavallisesti päivääni mahtuu niin suunnittelua, ideointia, kirjoittamista, editointia kuin kielenhuoltoakin.

Vikkelänä tarinankertojana pääsen aina ajoittain tapaamaan mielenkiintoisia oman tonttinsa pelaajia, ja se jos mikä motivoi. Toisaalta harjoituskaudella tykkään myös erakoitua kirjoitustyön lumoihin. Toimittajan tarkasta iskuvoimasta on iloa erityisesti silloin, kun onnistun löytämään ne sykähdyttävimmät tarinansiemenet ja kekseliäimmät näkökulmat. Ruohokentällä olen innostuva, huolellinen ja aikaansaava – sellainen, joka pitää pelin kuin pelin kuviot hyppysissään.

Töissä ja vapaalla innostun herkästi uusista haasteista, vaikka perusluonteeltani olenkin harkitseva ja pohdiskeleva. Silloin kun nappulakengät joutavat hetkeksi narikkaan, viihdyn yhtä lailla mutaisilla poluilla maastopyörän selässä kuin kallionseinämällä kiipeilyvaljaissa.

– Nelli –