Täyslaidallinen toimittajaa

Olen meidän joukkueesta se, joka nappulakengät viuhuen penkoo asiakasyritysten pelikaavioita arkistojen uumenista. Joka utelee lisätietoja haastattelemalla sponsoreita. Joka suunnittelee vikkeliä kikkoja, rajaa näkökulmia ja huomioi sponsoreiden toiveet. Joka lopulta iskee pöytään sellaisen yritystarinan, joka takuulla innostaa lukijoita ja painuu mieleen paremmin kuin pilkulta laukaistu voittomaali verkon perukoille.

Toimittajana pääsen usein tapaamaan kiinnostavia oman alansa ammattilaispelaajia, ja se on yksi tämän työn parhaista puolista.

Erilaiset elämänpolut kiehtovat minua, ja haluan välittää niitä myös muille. Koen, että työni on merkityksellistä, koska lukijat tarvitsevat tarinoita kiinnittyäkseen ympäröivään yhteiskuntaan ja kulttuuriin – ja yritykset menestyäkseen. Vaikka olen saanut pelaajauralleni pontta viestinnän koulutuksesta ja vuosien työkokemuksesta, tällä alalla saa kehittää itseään jatkuvasti. Se pitää mielen virkeänä ruohokentällä.

Peliajalla ja siviilissä olen utelias ja empaattinen: innostun omaperäisistä ideoista ja osaan eläytyä toisen asemaan ja tunteisiin. Olen mestari hahmottamaan laajojakin pelikaavioita, toimimaan yhteistyössä milloin missäkin kokoonpanossa ja kertomaan koukuttavasti tosielämän tilanteissa syntyviä tarinoita. Keskikentän laiturina sovitan pelikuviot yhteen muun toimitustiimimme kanssa.

– Päivi –