Päätoimittaja on pelipäällä joka säällä

Pelipaidassani lukee päätoimittaja, mutta kentällä kutsuvat minua ihan vaan Antiksi. Keskikentän pelaajana olen suoraviivainen kiituri, jota harvoin näkee maalintekotilanteissa mutta joka pohjustaa maalipaikkoja sitäkin tarmokkaammin. Tapanani ei ole hautoa palloa vaan ruoskia keskikentän laiturit juoksupallojen avulla parhaaseen iskuunsa. Saumaton yhteispeli puolustuspään ja kärkiryhmityksen kanssa on myös keskeinen taito.

Perinteisesti peliaikani kuuluu kirjoittaen ja lukien. Kahlaan läpi yrityshistoriikkeja, esitteitä, mainoksia, vuosikertomuksia, vanhoja haastatteluja ja kaikkea muuta mahdollista taustamateriaalia. Tankkaan kahvia tasaista tahtia, ja ruudulle ilmestyy tekstiä hyväksyttävää vauhtia. Päätoimittajana vastaan siitä, että muutkin toimittajat pysyvät voitontahtoisina ja pelivireessä, joten treenipäivinä hiomme pelikuvioita läpi yhdessä koko toimitustiimin kanssa. Välillä isken yhden jos toisenkin kantapääkikan historian asiantuntijallemme Mikolle ja asetun ahkerasti myös kulmalipulle jakelemaan keskityksiä maalille.

Koska jokainen projekti on erilainen, tarvitaan kentällä usein tarkkaa pelisilmää ja nopeita käännöksiä.

Kirjoitustaidot ja tarinoista innostuminen auttavat huomattavasti päivittäisissä treeneissä. Pelikentällä ja pukukopissa minut tunnetaan rutiininhaluisena ja ahkerana pakertajana. Toisaalta olen usein myös se kaveri, joka tuo esiin ideoita ja asioiden ongelmalliset puolet. Osittain tämän erikoistaitoni ansiosta idolini on Tuomas Kyrön mielensäpahoittaja.

Toimittajan nappulakengät jalassa ihmislähtöinen asenne on plussaa, sillä vastustajaa on aina välillä hyvä psyykata toverillisesti.

Työni vaatii myös projektinhallinnan osaamista, sillä sovituista pelikuvioista pidetään kiinni aloitusvihellyksestä aina viimeiseen pelisekuntiin asti. Tunnen pelin säännöt, ja tarvittaessa otan kyllä erotuomarinkin roolin. Omassa aktiiviurheilijan elämässäni on ollut aina paikkansa tarinoille ja historian tuntemukselle, joten työ Kirjakaaren joukkueessa on kuin pitkävetokupongilla oikein rastitettu vierasjoukkueen voitto.

Vapaa-ajallani pelikentän hurmos vaihtuu palauttavan leppoisaan yhdessäoloon perheeni kanssa. Iltaisin saatan parannella pelifysiikkaa kuntosalin hämärissä puntteja nostellen ja lattiaan tuijottaen, toisinaan taas nikkaroin kotitalossamme tai sen ympäristössä.

– Antti –