Jokapaikanhöylänä myynnin ja markkinoinnin kentällä

Jokaisessa joukkueessa on se kuuluisa monialapelaaja – ja meillä se taidan olla minä. Myynti- ja markkinointiassistenttina häärään pelikentällä pääasiassa laskutuksen ja myynnin parissa, ja lisäksi hoidan postituksia, tilausliikennettä sekä tiimimme yleistä sähköpostia ja puhelinta. Siinä sivussa ratkaisen tiukkoja tilanteita kentällä ja vastaan sponsoreiden ja pelikavereiden syöttöihin.

Markkinoinnin ja myynnin monialapelaaja

Perinteisesti pelipäiväni alkaa siten, kuten varmasti monella muullakin: laitan nappulat jalkaan ja verryttelen aivot virkeäksi sähköpostin äärellä. Tarkistan, onko harjoituskuvioihin ilmestynyt mitään akuuttia, johon tulisi reagoida heti. Tsekkaan uudet tilaukset ja potkaisen ne edelleen eteenpäin. Tapanani on myös tarkistaa, mitkä toimitukset ovat menneet maaliin ja tehdä niistä laskuja vastustajalle. Päivän kuluessa vastailen aina sponsoreiden sähköposteihin ja selvittelen jos jonkinmoisia asioita. Olen myös kuulevana korvana, kun pelikello soi. Useimmiten se tarkoittaa sitä, että uusia treenejä ilmaantuu kalenteriin.

Meidän joukkueessa vallitsee hyvä tiimihenki, enkä voisi kuvitella parempaa futisporukkaa.

Myyntiin ja laskutukseen liittyy aina lukuja, ja pillin vihellys kertoo, montako maalia pelin aikana on verkkoon heilahtanut. Ehkä se on yksi syy, miksi pidän työstäni, koska maalit motivoivat aina vain parempiin suorituksiin. Joka päivä opin jotain uutta pelin tiimellyksessä, ja pelipäivät myös vaihtelevat laidasta laitaan. Siksi tähän puolustajan pelipaikkaan ei voi kyllästyä!

Tärkeää puolustajan pestissä on sopiva paineensietokyky ja taito organisoida asioita, koska yhtä lailla pallo voi olla odottamassa kulmapotkua tai laukausta pilkulta. Silloin kärsivällisyyskin on valttia. Olen myös sellainen innokas ja aktiivinen nainen, että jos jotain en vielä jalkapallon saloista tiedä, niin selvitän. Myynnin ja markkinoinnin kentällä tarkkuus ja tehokkuus pelastavat monessa tilanteessa.

Jos tiukka paikka tulee, niin ainakin jaksan olla positiivinen ja innokas.

Vapaa-aikani pelikentän ulkopuolella kuluu tällä hetkellä melkeinpä kokonaan opintojen parissa. Kaikkein mieluiten kuitenkin seikkailen matkustaen. Siksi reissaankin aina kun vain turnausreissuilta ehdin. Lisäksi olen filmifriikki, joka katsoo mahdollisimman monta elokuvaa viikossa. Täydellistä leffahetkeä edes nappulakenkien katku ei voi pilata.

Jos joku hahmo kuvaisi elämänfilosofiaani, se oli ehdottomasti Muumilaakson seikkailijasielu Nuuskamuikkunen. Hän on yksi idoleistani: ikuinen matkailija, joka näkee arkisissakin asioissa aina jotain erityistä. Kirjat ovat muutenkin lähellä sydäntäni, koska olen todellinen Harry Potter -nörtti. Olen käynyt Harry Potter -maailmoissa niin Hollywoodissa kuin Lontoossakin, ja jokainen kirja on tullut luettua valehtelematta vähintään 20 kertaa. Uskon, että sopiva tasapaino jalkapalloelämän ja muun kulttuurin välillä tuottaa parhaan lopputuloksen.

– Janina –