Puolustuspään ykkösnyrkki viestinnän kentällä

Joukkueemme digitalisaatiopäällikkönä huolehdin omassa puolustuspäässä kaikesta siitä, mikä liikkuu viestinnän kentällä – ruohomatolta kun löytyy jos jonkinmoista hiihtäjää. Keskuspuolustajan rooli riippuu aina vastustajasta, sillä pelipäivääni voi kuulua niin verkkosivuja, sosiaalista mediaa, markkinointia, graafisia töitä kuin viestinnän suunnitteluakin. Pelipaikkani monipuolisuuden ansiosta yksikään päivä ei ole samanlainen, ja se jos mikä on huippua.

Puolustuspään ykkösnyrkki viestinnän kentällä

Arkiaamuni alkavat usein uusien kikkojen pähkäilyllä. Iskeviä pelitaktiikoita janoan kuin puoliajalla Saharaan joutunut kameli. Pelikirja on luottokaverini, sillä se jaksaa aina muistuttaa, mitä kunkin päivän ottelussa on syytä ottaa huomioon. Tavallisesti jokaiseen päivääni kuuluu jonkin verran graafisia harhautuskuvioita, viestiviä vetoja ja painon kanssa painimista. Tarkistan päivittäin myös kannattajamääriemme ja fanisivustomme kehitystä. Jos tulossa on isompi turnaus, valmistaudun siihen huolella etukäteen.

Keskuspuolustajana olen positiivinen, energinen ja hyvällä tavalla pikkutarkka.

Tapanani ei ole hevillä luovuttaa: vaikka välillä tuntuu, että uusia laukauksia satelee ovista ja ikkunoista, joka kerta pallo on loppuviimein isketty onnellisesti vastustajan verkkoon. Monesti näppärä pelikuvio voikin olla riippuvainen sekunnin sadasosan tarkasta ajoituksesta, ja tässä suhteessa ehkä perinteinen suomalainen sisu nousee herkästi pintaan. Ongelmanratkaisutaidot, asioiden sitkeä selvittämisen palo ja ideointikyky ovat ominaisuuksiani, jotka auttavat erityisesti silloin, kun peli tuntuu tahmealta eikä maalipaikkoja synny.

Parhaita hetkiä pelipäivinä ovat ne, kun pääsen oppimaan uutta ja haastamaan itseäni vastustajan pyrkiessä maalille. Tykkään näperrellä erilaisten materiaalien kanssa ja tutkia sosiaalisen median kenttää, joka muuttuu vinhaa vauhtia koko ajan. Kehittelen ja ideoin uusia pelityylejä mielelläni, enkä vikkeläjalkaisena keskuspuolustajana pysy hetkeäkään paikallani. Siksi juuri tämä pelipaikka sopii minulle kuin voittomaali peliajan viimeisillä sekunteilla.

Aiemmassa elämässäni pelasin myös kärkitykkinä oikeassa futisjoukkueessa, joten toisinaan viihdyn myös hyökkäyspäässä maaleja laukoen.

Kun pelipäivän hiet on huuhdottu pois pukukopissa, tykkään ulkoilla ja uppoutua leffojen ja tv-sarjojen syövereihin. Urheiluruutuun olen saattanut jäädä vähän koukkuunkin. Samoin musiikki on lähellä sydäntä, ja sitä tulee kuunneltua usein treeneissä. Ystävät ja perhe ovat tärkeitä, ja siksi heidän kanssaan on kiva touhuta milloin pelipaita päällä, milloin ihan vaan lunkisti. Reissuun lähden aina tilaisuuden tullen, vaikkapa sitten turnausmatkalle Kajaaniin.

Lopuksi on pakko vetää vähän kotiin päin. Kaikista parasta Kirjakaaren joukkueessamme on kannustava ilmapiiri ja mainiot pelikaverit, jotka tekevät jokaisesta päivästä yksinkertaisesti parhaan. Koskaan ei ole sellainen olo, ettei haluaisi tulla treeneihin tai lähteä pelimatkalle. Tsemppaamme aina toisiamme pelissä ja pelikentän laidalla. Tällaistahan sen pitäisi olla missä tahansa joukkueessa!

– Katri –