Palautteesta oppia ikä kaikki

Kuten jokainen itseään kunnioittava ihmislapsi, myös me haluamme kehittyä ihmisinä – ja erityisesti alamme ammattilaisina. Haluamme parantaa yhteistyötä asiakkaidemme kanssa joka päivä entistä paremmaksi, ja siksi pyydämme palautetta. Kuulostanee perinteiseltä sanahelinältä, mutta vilpittömästi sitä tavoittelemme. Emme halua elää siinä uskossa, että olemme saaneet 10 pistettä ja papukaijamerkin, jos asiakas sattuu olemaan toista mieltä.

Haluamme tietää jokaisen projektin jälkeen, tai mieluiten jo projektin aikana, mikä sujui kuin rasvattu ja missä taas voisimme onnistua paremmin. Haluamme kuulla ne kuuluisat ruusut ja risut kiertelemättä ja kainostelematta. Kun saamme asiakkaalta palautetta, pureskelemme sen juurta jaksain. Jokainen palaute on meille tärkeä, ja otamme siitä opiksi. Sanovat, ettei vanha kettu opi uusia temppuja, mutta meille uuden oppiminen antaa polttoainetta aina uusiin projekteihin.

Yhtä lailla päivitämme omaa osaamistamme ja otamme selvää alan uusista virtauksista. Olisihan se edesvastuutonta kierrättää jo kerran keksittyä ideaa vuodesta toiseen. Haluamme keksiä pyörän uudelleen. Työn laadusta emme tingi, vaikka mikä olisi. Siksi kysymme asiakkaalta suoraan kehittämiskohteita, sillä kukaan ei ole täydellinen. Petraamiseen on aina varaa, näin uskomme. Meille sydämenasiana on tehdä asiakasyhteistyöstä mahdollisimman mutkatonta, tehokasta ja rentoa.

Artikkelin kuvat: pixabay.com

Asiakaspalautteessa otamme huomioon kaikki projektin osa-alueet ensimmäisestä yhteydenotosta aina valmiiseen lopputulokseen saakka. Koska jokainen vaihe on merkityksellinen, myös palautteen saaminen jokaisesta vaiheesta on meille tärkeää. Tapanamme on ottaa projektin päätyttyä yhteyttä asiakkaaseen ja kysellä kuulumisia ja mietteitä projektin kulusta ja lopputuloksesta. Voit myös ottaa yhteyttä ja antaa vapaamuotoisesti palautetta verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella.

Täällä blogissa julkaisemme aika ajoin tarinoita jo toteuttamistamme projekteista. Näytämme, millaista jälkeä tuli tällä kertaa tehtyä – toivottavasti sellaista, joka saa kummin serkutkin ihastelemaan ja vaikuttumaan. Annamme myös asiakkaan äänen kuulua. Toivomme, että asiakas saa itse omin sanoin kuvailla, millainen projekti oli: miten se sujui, mikä toimi ja mikä ei sekä missä voisimme onnistua ensi kerralla paremmin.

Tämän koko turinan voisi tiivistää kahteen sanaan: Arvostamme palautettasi.