Valmista ei synny vain sormia napsauttamalla

Joku saattaisi ajatella, että kun itse teksti on valmis ja kuvat valittu, homma on maalissa ja on aika poksauttaa kuohuviinipullo. Vielä tarvitaan kuitenkin monia työvaiheita, jotta esimerkiksi painettu kirja on uunituoreena käsissäsi. Koko aineisto pitää taittaa ja painaa, ja huolehtia sen jälkeen lähetyksistä, myynnistä ja markkinoinnista. Kokonaisuuden valmistuminen on kuin talon rakentamista, jossa selvä työnjako ohjaa projektin valmistumista. Luotettavien verkostojemme ansiosta yhteistyö eri tahojen kanssa sujuu kuin rasvattu.

Printti- ja e-julkaisun toteuttamisessa taitto on ohittamaton ja peruuttamaton vaihe – silloin kannattaa kaasuttaa. Taittaja kun toteuttaa toiveen kuin toiveen ulkoasun suhteen ja käyttää omaa taiteilijan silmäänsä näyttävän lopputuloksen takaamiseksi. Hän ottaa huomioon kaiken sen, mitä seuraavassa vaiheessa eli painossa tarvitaan. Taittajan työn kesto riippuu toteutettavan julkaisun laajuudesta. Taittotyötä voi kuitenkin nopeuttaa siten, että esimerkiksi kaikki teokseen tulevat kuvat on nimetty särmästi ja tallennettu erikseen pilvipalveluun tai muistitikulle.

Ennen kuin taitto pääsee kunnolla vauhtiin, materiaalista koostetaan muutaman aukeaman mallivedos. Siitä saa kuvan lopullisen tuotoksen tyylistä, kuten fontista, otsikoinnista ja kuvituksesta. Tämä on yleensä motivoiva vaihe: aijjettä, näin komea tästä tulee. Mallitaiton avulla siis varmistetaan, että teoksen ulkoasu on sekä asiakkaan että kirjoittajan mieleen. Näin vältytään turhanpäiväiseltä itkulta ja hammastenkiristykseltä. Taittoa ei kannata toden teolla aloittaa ennen kuin yhteinen suunta olennaisista asioista on selvä kuin pläkki.

Julkaisuvalmis taittovedos hyväksytetään kaikilla asianosaisilla ennen kuin se tuikataan painoon. Painatusta varten sovimme jo etukäteen sopimusvaiheessa, millaisella aikataululla painetaan, mikä painosmäärä tulee olemaan, millaista paperia käytetään, onko teos kova- vai pehmeäkantinen ja toteutetaanko se neliväri-tekniikalla vai mustavalkoisena. Erilaisia vaihtoehtoja on enemmän kuin laki sallii. Kaikki painoon liittyvät seikat vaikuttavat luonnollisesti painokuluihin.

Käännymme painoasioissa aina luottoyhteistyökumppaneidemme puoleen ja sovimme painoon liittyvät käytännön asiat asiakkaan puolesta. Avaimet käteen -palvelun etuna on, että asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa 100-prosenttisesti, eikä työtunteja tarvitse uhrata esimerkiksi kirjaprojektin työvaiheiden välppäämiseen. Hoidamme kaiken käytännön rumban ja samban puolestasi.  

Painotuotteen lisäksi e-kirjat ja muut sähköiset julkaisut ovat nostaneet yhä enemmän päätään kiihtyvän digitalisoitumisen takia. Aina painettu teos ei ole ensisijainen ratkaisu, vaan sähköinen versio voi palvella kohderyhmää paremmin. Me osaamme esitellä ja tarjota painotuotteiden lisäksi myös erilaisia sähköisen julkaisun mahdollisuuksia, koska olemme ottaneet niistäkin nohevasti oppia. Autamme valitsemaan parhaan vaihtoehdon, oli se sitten esimerkiksi html5- tai ePUB-formaatti (tai jokin muu mystinen kirjain-numeroyhdistelmä).

Kun teos on valmis, tuote lähetetään asiakkaalle. Nyt voidaan jo hetkellisesti huokaista. Kattavat jakeluverkostomme takaavat sen, että saat tilaamasi teokset haluamaasi osoitteeseen haluamanasi ajankohtana. Voimme lähettää lahjakirjat puolestasi vaikka suoraan omille asiakkaillesi ja yhteistyökumppaneillesi. Kuinka näppäräksi homma onkaan tehty! Jos teos tulee lahjaksi, voimme räätälöidä sen erikseen kohderyhmälle sopivaksi: teoksen kanteen voidaan painattaa vaikkapa yrityksen logo tai personoida se muuten tarpeeseen sopivaksi. Tonttujemme lahjapaketointipalvelun avulla pääset helpolla.

Artikkelin kuvat: pixabay.com

Autamme myös myynnissä ja markkinoinnissa. Kun apunasi on kokenut kumppani verkostoineen, on kirjan helpompi löytää tiensä lukijan käsiin. Meillä jos missä tiedetään, miten myyntitykki toimii. Tarvittaessa vastaamme kirjan myyntiprosessista toivotulle kohderyhmälle kokonaisuudessaan. Varastoimme myös kirjoja puolestasi – etenkin, jos kyseessä on isompi painoserä.

Tavoitteenamme on tuoda organisaation menneisyys aktiiviseksi osaksi nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Siispä voimme toteuttaa yksilöllisesti vaikkapa juhlakirjan ympärille mainos- tai some-kampanjan, jonka avulla organisaation tarina saadaan asiakkaiden, henkilökunnan ja sidosryhmien tietoisuuteen. Ylipäätään lopputulos voi olla mitä tahansa painetun teoksen ja audiovisuaalisen videototeutuksen väliltä. Kehittelemme jatkuvasti uusia tarinankerronnan välineitä ja kanavia, jotta pääsemme vielä mopolla kuuhun.