Onnea ja menestystä 100-vuotiaalle Suomelle

Se tunne, kun pukki kolkuttaa ovella jouluaattona. Se tunne, kun saa ylioppilastodistuksen kouraan ja painaa valkolakin päähänsä. Se tunne, kun odottaa viimeisillään esikoistaan maailmaan. Se tunne, kun tiiviissä yhteistyössä ponnistettu kirja vihdoin viimein julkistetaan.

Se tunne oli eilen, kun Suomi – 100 menestyksen vuotta -juhlateos julkistettiin.

Kuva: Keijo Penttinen

Kirja on todellinen yhteistyön tulos, kuten kirjan päätoimittaja Antti Kekola on matkaa kuvannut. Sen kansiin mahtuu sata menestystarinaa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden ajalta. Mukana on hurjia sattumuksia ja mielettömiä käänteitä. Jos sadan vuoden historiamme on ollut värikäs ja yllätyksellinen, sitä on ollut myös tämä noin vuoden päivät kestänyt intensiivinen kirjaprojekti.

Arvokas kirja vaatii arvoisensa juhlan. Siksi juhlistimme uunituoretta teosta eilen Varjolan tilalla Laukaassa. Olemme otettuja, että saimme mukaan myös kirjassa esiintyvien organisaatioiden edustajia. Ilman heitä koko kirjaakaan ei olisi koskaan syntynyt. Mentalistin taikuudet, kanteleensoittajan sävelet ja suomalaisen ruoan maut viimeistelivät hienon illan.

Kuva: Keijo Penttinen

Kun sisäpiiristä katsoo asioita, ne näkee aina omasta vinkkelistä. Saimme kuitenkin erään juhlavieraan kommentit julkistustilaisuudesta tuoreeltaan:

Isot kiitokset omasta, vaimoni ja veteraanien puolesta eilisillasta. Tilaisuus oli mainio, arvokas ja veteraanien sanoin poikkeavan hieno, jossa he aidosti tunsivat läsnäolonsa tervetulleiksi. He arvostivat sitä, miten hienosti nuori isäntäjoukko huomioi heidät sanoin ja teoin. Kiitokset hienosta teoksesta, sitä tuli illalla jo tunti selailtua, mielenkiintoinen.

– Kari Kilpeläinen

 

Nyt kun teos on saatu onnellisesti maaliin kaiken kansan ihmeteltäväksi, haluamme kiittää koko Kirjakaaren työryhmän puolesta mukaan osallistuneita organisaatioita ja yhteistyötahoja. Hyvä me!

Vaikka uudet tuulet puhaltavat jo, menestystarinat jatkavat matkaansa projektin virallisilla verkkosivuilla: menestyksen100vuotta.fi

 

Kirjakaaren väsynyt mutta onnellinen tiimi kiittää ja kumartaa.

p.s. Kirjaa löytää nyt verkkokaupastamme sekä Suomalaisesta kirjakaupasta ja Akateemisesta kirjakaupasta. Hae kiireen vilkkaa omasi, ne nimittäin viedään käsistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *