Suunnitteluvaiheessa villeimmätkin ideat puhalletaan lentoon

Vanha kansa tietää, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Siihen mekin uskomme. Jokaisen projektimme ensimmäinen askel onkin perusteellinen suunnittelu- ja ideointipalaveri yhdessä asiakkaan kanssa. Arvostamme kasvokkain tapaamista, ja siksi pyrimme hahmottelemaan heti aluksi lopullisen toteutuksen raamit vaihe vaiheelta keskustellen ja ideoiden.

Emme käy iholle, mutta haluamme luoda läheisen kontaktin asiakkaan kanssa, emmekä toimia kasvottomasti tietoliikenneverkkoja pitkin.

Aloitustapaaminen on kaiken keskiössä: siellä rakennamme projektille selvät suunnitelmat ja varmistamme, ettei mikään jää arvailujen varaan. Vaikka joukossamme on savolaisia, tapanamme ei ole vatuloida. Esittelemme aiempia projektejamme, joista asiakas saa vinkkejä ja ideoita. Tavallisesti tuomme mukanamme läjän kirjoja tai sylillisen toteutuksia, joita voi omin käsin hypistellä. Kuuntelemme asiakkaan toiveita ja kerromme sitten tarinantaitajina oman näkemyksemme parhaasta mahdollisesta toteutuksesta.

Luonnostelemme lopulliselle toteutukselle sisältösuunnitelman, jossa otamme huomioon muun muassa toteutuksen sivumäärän, rakenteen ja tyylin sekä arvion työtunneista ja ajankäytöstä. Selvitämme, millainen työnjako meidän ja asiakkaan välille muodostuu. Mukana jo ensimmäisessä palaverissa on myös tarinankertojamme, joka on vastuussa kokonaispelin toimimisesta. Tarinankertoja ei toimi kuitenkaan yksin, sillä yleensä saatamme pallotella tekstejä koko toimituksen voimin ja parhaita hattutemppuja maistatetaan joskus myös koko Kirjakaaren väelle.

Yksi tärkeimmistä asioista projektin toteuttamisessa on realistinen aikataulu – sellainen, jossa jokainen työvaihe on otettu huomioon kronologisesti.

Tämän vuoksi jäsennämme koko työlle heti sellaisen aikataulun, joka vastaa asiakkaan tarpeita ja toiveita. Pitävä suunnitelma antaa raamit, eikä niistä lipsuta. Tarpeen mukaan voimme rukata ajankäyttöä, jos tilanne niin vaatii.

Aikataulun lisäksi asiakkaan on oikeus tietää realistinen kuluarvio lopulliselle kokonaisuudelle. Meillä ei suhmuroida. Kiveenhakattu hinta käsittää eri osuuksien erittelyn, sillä haluamme toimia läpinäkyvästi ja rehellisesti – ja lyödä kättä päälle. Meiltä postikusti ei siis tuo yllättäviä lisälaskuja.

Artikkelin kuvat: pixabay.com

Hyväänkin suunnitelmaan saattaa silti tulla muutoksia matkan varrella: esimerkiksi ensiluokkaista kuvamateriaalia löytyy ylenmäärin tai kiinnostavaa tarinaa vain pulppuaa odotettua enemmän. Näin ollen muutokset saattavat myös vaikuttaa hintaan. Seuraamme kuitenkin projekteja tarkasti ja kerromme mahdollisista muutoksista avoimesti etukäteen.

Suunnittelu- ja ideointivaihe rakentaa kivijalan sille, että olemme yhteydessä projektin kuluessa säännöllisesti kasvokkain asiakkaan kanssa. Pidämme asiakkaan ajan tasalla projektin kulusta aina alkupalaverista loppuyhteenvetoon saakka. Raportointi ja projektinseuranta luovat asiakkaalle tunteen siitä, ettei työtä toteuteta vasemmalla kädellä.

Meillä voitokkaista projekteista vastaa ammattitaitoinen ja kokenut joukkue.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *